" /> IT SOLUTION 013 Pančevo FIBARO SMART SYSTEM

Fibaro Smart Home System

Pametne kuće, šta je to?U pitanju su automatizovani sistemi sa kojima možete upravljati sa daljine, preko vašeg pametnog, mobilnog telefona, na primer.U paketu za pametnu kuću je centrala koja upravlja:-alarmom, kamerama, detektorima dima, senzorima, detektorima poplave, pametnim utičnicama, pametnim sijalicama. Na takav sistem možete priključiti i razne dodatke koji vam omogućavaju da otvarate vrata garaže, kapiju, spuštate i dižete roletne i sl.
FIBARO potiče iz Poljske. Uređaji pružaju sveobuhvatni ekosistem prilagođen prostorijama i potrebama članova domaćinstva.FIBARO zna šta je najvažnije - pristup domu i podacima zaštićen je na najvišem nivou. Sistem je jednostavan za instalaciju i upotrebu. Uređaji su spremni za upotrebu odmah nakon raspakivanja i kratke konfiguracije. Još jedna pogodnost koju pružaju ovi sistemi jeste glasova kontrola. Potrebno je samo da "naredite" sistemu šta da uradi i za nekoliko sekundi Vaša želja će biti ispunjena.Između ostalog, FIBARO se brine i o ličnoj sigurnosti, kao i za slučaj požara, poplave ili provale. Takođe, pomaže starijima, deci i osobama ograničene pokretljivosti u svakodnevnom životu. FIBARO sistemi, pored ostalog, pružaju i uštedu u energiji, čak od 23%.
Zamislite ovo: probudite se ujutru, i dok se još teglite u krevetu, podigli ste roletne, upalili svetlo u kupatilu i podesili temperaturu vazduha. Zvuči nemoguće? Ako imate pametnu kuću, ovo je samo delić onoga što možete uraditi.Pametna kuća je objekat (može biti stan, zgrada, poslovni prostor) opremljen tehnologijom koja povezuje aparate, kućne uređaje i sisteme. Dakle, kada imate pametnu kuću, to znači da su vam mali kućni aparati, sitemi za grejanje i hlađenje, detektori dima, senzori pokreta, sijalice i alarm, povezani u jednu mrežu. A ono što je najbolje, svemu ovome možete pristupiti preko aplikacije na mobilnom telefonu!Na primer, ukoliko u svoj dom ugradite Fibaro uređaje, na mobilni telefon će vam stizati notifikacija svaki put kada vam neko uđe u kuću. Putem glasovne kontrole, moći ćete da otvorite vrata od garaže kada prilazite, bez bojazni da ćete ugroziti bezbednost saobraćaja na bilo koji način. Tu su i mnoge druge pametne funkcije koje mogu spasiti život vama i vašim ukućanima, kao što su senzori dima i poplave.Za daljinsko upravljanje i kontrolu nad kućnim uređajima potreban vam je samo pristup internetu. Moderni sistemi se generalno sastoje od prekidača i senzora povezanih na centralne habove pomoću kojih se sistem kontroliše preko korisničkog interfejsa sa kojim se komunicira uživo, preko aplikacije na mobilnom telefonu, kompjuteru ili putem web interfejsa.Ako vas je preplavio osećaj „zaostalosti“ u ovom novom svetu protkanim internetom i mislite da nećete moći da savladate sve ove funkcionalnosti, ne brinite. Upravljanje je lako i jednostavno, što je posebno važno za decu, starije i osobe ograničene pokretljivosti.A kada jednom opremite kuću pametnim sistemom Fibaro, prijatno ćete se iznenaditi kada dobijete račun za struju. Na primer, umesto da vam leti, klima radi ceo dan da bi vas dočekala rashlađena temperatura, pametna kuća će naučiti kada treba da uključi klimu (ili ćete joj prosto javiti, pre nego što krenete sa posla). To je samo jedna od opcija koja štedi energiju i budžet.
Powered by WebExpress